Kövess a Facebookon!
Instagramon is megtalálsz!
+36 (30) 831-3324
profigyogytorna@gmail.com
XII. Déli pu.
XI. Újbuda
huen
2020. március 30.

Online gyógytorna

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember felügyelete mellett végezni, panaszaidról gyógytornásszal konzultálni, ezt most otthonról is megteheted egy webkamera és mikrofon segítségével.

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember felügyelete mellett végezni, panaszaidról gyógytornásszal konzultálni, ezt most otthonról is megteheted egy webkamera és mikrofon segítségével.

Online gyógytorna feltételei

Részedről szükség lesz egy videóhívásra alkalmas eszközre, webkamerával, mikrofonnan felszerelt számítógépre, laptopra, tabletre, vagy okostelefonra. Online gyógytornát általában Skype-on vagy Google Hangoutson keresztül tartok, de kérésre más platform is megoldható.

Online gyógytorna előnyei

  • Előnye, hogy a jelenlegi koronavírus miatt okozott helyzetben is van lehetőség szakember tanácsát kérni, aki segít abban, hogy hatékonyabb és gyorsabb legyen a felépülés.
  • Időhatékony, mivel nem kell utazni, ezért minden alkalom tényleg csak 1 órát igényel.
  • Bárhonnan elérhető, tehát ha más városban, vagy külföldön élsz, akkor is igénybe tudod venni.

Online gyógytorna hátrányai

Vannak olyan vizsgálatok, tesztek, módszerek amelyek online nem megoldhatóak, ezért valamivel korlátozottabb a terapeuta eszköztára ezért vannak olyan esetek, amikor jelezni fogom, ha emiatt a segítségnyújtás korlátozott, vagy online módon egyáltalán nem lehet segíteni.

Elengedhetetlen a jó kép és hangminőség, hogy a kezelés zavartlanul menjen. Előfordulhat rossz internetminőség miatt akadozik, vagy elhúzódik a kezelés.

Online állapotfelmérés

A rendelői első alkalomhoz hasonlóan először egy szóbeli állapotfelméréssel kezdünk, hogy megismerjem a panaszaidat és egészségügyi hátteredet. Majd megkérhetlek, hogy végezz el bizonyos mozdulatokat és teszteket, hogy még több információt kapjak az állapotodról. Ezek alapján közösen felépítünk egy terápiás tervet.

Online gyógytorna alkalmak

Az állapotfelmérést követően igyekszek választ adni minden kérdésedre, ami felmerülhet:

  • Mi okozhatja a panaszaidat?
  • Mi játszhatott közre a kialakulásában?
  • Hogyan tovább? Mit tudsz tenni a gyógyulás érdekében?
  • Mikorra várható a teljes gyógyulás?

Személyre szabott gyakorlatsort kapsz, aminek megtanítom a helyes kivitelezését, úgy hogy a webkamerán keresztül folyamatosan korrigálom a gyakorlat kivitelezését. Ahogy fejlődsz a gyakorlatok is változnak az állapotodnak megfelelően. Miután elértél egy bizonyos szintet, tanácsot és gyakorlatokat kapsz, hogy ezt az állapotot hogyan tudod fenntartani, illetve a panasz kiújulását megelőzni.

Folyamatos támogatás

A terápia nem csak állapotfelmérésről, a feladatok betanításáról, kezelésekről, hanem a folyamatos segítségnyújtásról is szól. Nyugodtan kérdezz, kérj útmutatást, hogy az alkalmak között is a lehető legjobban fejlődhess.

https://cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_700/https:/yourwellnessnerd.com/wp-content/uploads/2019/10/online-physiotherapy-consultation-book-now-banner-1.png

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kommunikálhatunk online?

Elsősorban Skype-on és Google Hangouts-on keresztül tartok online gyógytornát, de megbeszélés szerint más platformon is “találkozhatunk”. Emellett az alkalmak között e-mailben vagy Facebook oldalon elérhető vagyok.

Hogyan készüljek fel az első online gyógytorna kezelésemre?

Hogy a kezelés zavartlanul menjen, érdemes előre felkészülni:
1. Kényelmes ruha, ami nem akadályoz a mozgásban!
2. Elegendő hely körülötted a tesztekhez és gyakorlatokhoz!
3. Készítsd elő a lényeges orvosi papírjaidat!
4. Gyűjtsd össze a kérdéseidet!

Milyen panasszal segíthet az online gyógytorna?

Szinte bármilyen mozgásszervi panasszal kérhetsz konzultációt. Ha úgy látom az előzetes egyeztetés során, hogy ez további kivizsgálást igényel, vagy online formában nem lehet segíteni, jelezni fogom.

Egészségpénztárral lehet fizetni az alkalmakért?

Igen, egészségpénztári számlát is ki tudok állítani. Az alkalom végén egy online számlát küldök e-mailen keresztül.

Hogy tudsz személyes találkozó nélkül felmérni valakit?

Természetesen létezik olyan probléma, amihez elengedhetetlen a személyes jelenlét és amennyiben a Te esetedben ez a helyzet, azt még az előzetes beszélgetés során jelezni fogom. Ellenben egy tapasztalt gyógytornász mélyreható kérdések, és bizonyos tesztek elvégeztetése után képes beazonosítani a páciens panaszainak többségét.

Részletekről kérdezni vagy időpontra jelentkezni itt vagy a profigyogytorna@gmail.com e-mail címen tudsz.

Maradj mozgásban! Maradj otthon!

💻 www.profigyogytorna.hu
📧 profigyogytorna@gmail.com
📱 +36-30/831-3324

Miklós Eszter

Gyógytornász

Online gyógytorna

Online gyógytorna

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember…
Olvass bele

Gerincsérv tünetei, kezelése

A gerincsérv (más néven porckorongsérv) egy olyan probléma, ami a gerincet felépítő egyes csigolyák között található porckorongot, illetve a környező szöveteket érinti. Elsősorban a 30-50…
Olvass bele
túra

Túra – miért, kinek és hogyan?

Gyógytornászként én magam is gyakran ajánlom a túrázást a pácienseimnek, akár egy sérülést vagy műtétet követő rehabilitáció részeként, akár mint mozgásformát azoknak, akik eddigi mozgásszegény…
Olvass bele
erős csontok

Az erős csontok titka

Az emberi csontvázat sokan úgy képzelik el, mint egy élettelen szerkezet, ami mozgásainkban passzív szerepet tölt be és egyetlen feladata, hogy egy szilárd vázat adjon…
Olvass bele
Orvos vagy gyógytornász

Gyógytornászhoz vagy orvoshoz menjek?

Nem is olyan régen természetes volt, hogy minden egészségünkkel kapcsolatos kérdésünkkel, panaszunkkal orvoshoz fordultunk. Azonban ma már nagyon könnyű közvetlenül gyógytornászt találnunk mozgásszervi panaszainkra. Sokan…
Olvass bele