Kövess a Facebookon!
Instagramon is megtalálsz!
+36 (30) 831-3324
profigyogytorna@gmail.com
XII. Déli pu.
XI. Újbuda
huen
2020. június 2.

Gyógytorna magánrendelés

Az talán senki számára nem kétséges, hogy egy sérülést vagy műtétet követően a rehabilitáció egyik kiemelten fontos része a gyógytorna. De ez csak egy kis szelete annak, amit a gyógytorna jelent! A legtöbb mozgásszervi panasz esetén hasznunkra válhat egy gyógytornász segítsége a fájdalmak, sérülések kezelésében és megelőzésében, egy egészséges, aktív életmód kialakításában.

Hogyan segít a gyógytorna?

A cél elsősorban, hogy a terápiád végére ne csak elmúljon a panaszod, de egészségesebb legyél és jobban érezd magad a bőrödben, mint előtte. Az első gyógytorna órán megbeszéljük a panaszaidat, felmérjük, hogy miben kell változtatnod, miben kell fejlődnöd, és ez alapján megbeszéljük a céljainkat és a terápiás tervet. Ezek a célok alapján kapsz kezelést és gyakorlatokat. A célok lehetnek:

 • Izomegyensúly fejlesztése – Egyes izmokat, izomcsoportokat sokszor kiemelten kell megcélozni és erősíteni, hogy az izmok egyensúlya helyreálljon. Nagyon gyakran a feszesnek, kötöttnek érzett izmokra nem is a nyújtás, hanem a megfelelő izmok erősítése a megoldás!
 • Mozgástartomány javítása – Akár egy sérülést követően, akár csak egy mozgásszegény életmód vagy egyoldali terhelés eredményeként, bizonyos ízületek mozgása könnyen beszűkül. A test ezt általában kompenzálja, így gyakran nem is csak egyetlen területet érint a probléma, ami idővel fájdalomhoz és funkció romlásához vezethet. És ráadásul a panaszok nem is mindig ott jelentkeznek, ami az eredeti oka az elváltozásnak!
 • Egyensúly és koordináció fejlesztése – Egy-egy sérülést követően az adott terület helyzetérzékelése (propriocepciója) romlik, amivel érdemes foglalkozni, ha szeretnénk minimalizálni az újrasérülés lehetőségét. Az egyensúly fejlesztése, esésmegelőzés pedig kiemelten fontos idősebbeknél a balesetek megelőzése érdekében!
 • Keringés-, légzés javítása – Az idegrendszerre, és általában az egész testre pozitív hatással vannak azok a gyakorlatok, ami a keringés, légzés javítását célozzák. Ezek már azonnal egy műtétet, sérülést követően kezdhetőek, akkor is, amikor még igen korlátozottak a lehetőségek.
 • Változtatások a hétköznapokban – A rendelőben kapott kezelés és gyakorlatok önmagában kevés a gyógyuláshoz, ehhez elengedhetetlen az együttműködésed! Elsősorban fontos, hogy a kapott „házi feladatokat” szorgalmasan végezd otthon egyedül is a megadott gyakorisággal. A gyakorlatok végzésén kívül azonban nagyon sok tényező van, ami befolyásolja  a mozgásszervi fájdalmakat, így ha tényleg meg akarsz szabadulni a panaszaidtól, egy-két dologra tudatosabban kell majd figyelned a hétköznapokban: például a folyadékbevitelre, táplálkozásodra, alvásodra, munkahelyeden kialakított helyedre és szokásaidra. Bár ez kevésbé része a gyógytorna alkalmaknak, a panaszaid szempontjából ugyanolyan fontosak, így nem szabad megfeledkezni róluk.

Mikor ajánlom a gyógytornát?

gyógytorna
 • ha ízületi- vagy gerincpanaszaid vannak
 • ha egy műtétet vagy sérülést követően szeretnél rendbejönni
 • ha nyaki eredetű fejfájással vagy fülzúgással küzdesz
 • ha szeretnéd biztonságosan elhagyni az eddigi mozgásszegény életmódodat
 • ha szeretnél egy szebb testtartást
 • ha aktívan élsz és szeretnéd megelőzni a sportsérüléseket

Még nem jártam gyógytornásznál. Mire készüljek?

Állapotfelmérés

Az első alkalom egy alapos mozgásszervi felméréssel kezdődik, aminek része az előzmények és jelenlegi panaszok áttekintése, testtartás- , és mozgásvizsgálat, majd ezalapján egy kezelési tervet állítunk fel. Már az első alkalommal lényeges, hogy a gyógyulás folyamatát elindítsuk, így az első alkalommal elkezdődik a kezelés. A kezeléseknek a része az otthoni házi feladat tanítása is, aminek betartása fontos része a terápiának! A kezelés, állapotfelmérés ideje nagyjából 50 perc.

Mit vigyek magammal?

 • orvosi papírokat, és amennyiben vannak, képalkotó felvételeket  (MRi, röntgen, CT)
 • kényelmes ruházatot (sportcipő első alkalommal nem szükséges)
 • fejlődni akarást, motivációt!

💻 www.profigyogytorna.hu
📧 profigyogytorna@gmail.com
📱 +36-30/831-3324

Miklós Eszter

Gyógytornász


Online gyógytorna

Online gyógytorna

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember…
Olvass bele

Gerincsérv tünetei, kezelése

A gerincsérv (más néven porckorongsérv) egy olyan probléma, ami a gerincet felépítő egyes csigolyák között található porckorongot, illetve a környező szöveteket érinti. Elsősorban a 30-50…
Olvass bele
túra

Túra – miért, kinek és hogyan?

Gyógytornászként én magam is gyakran ajánlom a túrázást a pácienseimnek, akár egy sérülést vagy műtétet követő rehabilitáció részeként, akár mint mozgásformát azoknak, akik eddigi mozgásszegény…
Olvass bele
erős csontok

Az erős csontok titka

Az emberi csontvázat sokan úgy képzelik el, mint egy élettelen szerkezet, ami mozgásainkban passzív szerepet tölt be és egyetlen feladata, hogy egy szilárd vázat adjon…
Olvass bele
Orvos vagy gyógytornász

Gyógytornászhoz vagy orvoshoz menjek?

Nem is olyan régen természetes volt, hogy minden egészségünkkel kapcsolatos kérdésünkkel, panaszunkkal orvoshoz fordultunk. Azonban ma már nagyon könnyű közvetlenül gyógytornászt találnunk mozgásszervi panaszainkra. Sokan…
Olvass bele