Kövess a Facebookon!
Instagramon is megtalálsz!
+36 (30) 831-3324
profigyogytorna@gmail.com
XII. Déli pu.
XI. Újbuda
huen
2020. június 2.

Gyógytorna magánrendelés

Az talán senki számára nem kétséges, hogy egy sérülést vagy műtétet követően a rehabilitáció egyik kiemelten fontos része a gyógytorna. De ez csak egy kis szelete annak, amit a gyógytorna jelent! A legtöbb mozgásszervi panasz esetén hasznunkra válhat egy gyógytornász segítsége a fájdalmak, sérülések kezelésében és megelőzésében, egy egészséges, aktív életmód kialakításában.

Hogyan segít a gyógytorna?

A cél elsősorban, hogy a terápiád végére ne csak elmúljon a panaszod, de egészségesebb legyél és jobban érezd magad a bőrödben, mint előtte. Az első gyógytorna órán megbeszéljük a panaszaidat, felmérjük, hogy miben kell változtatnod, miben kell fejlődnöd, és ez alapján megbeszéljük a céljainkat és a terápiás tervet. Ezek a célok alapján kapsz kezelést és gyakorlatokat. A célok lehetnek:

 • Izomegyensúly fejlesztése – Egyes izmokat, izomcsoportokat sokszor kiemelten kell megcélozni és erősíteni, hogy az izmok egyensúlya helyreálljon. Nagyon gyakran a feszesnek, kötöttnek érzett izmokra nem is a nyújtás, hanem a megfelelő izmok erősítése a megoldás!
 • Mozgástartomány javítása – Akár egy sérülést követően, akár csak egy mozgásszegény életmód vagy egyoldali terhelés eredményeként, bizonyos ízületek mozgása könnyen beszűkül. A test ezt általában kompenzálja, így gyakran nem is csak egyetlen területet érint a probléma, ami idővel fájdalomhoz és funkció romlásához vezethet. És ráadásul a panaszok nem is mindig ott jelentkeznek, ami az eredeti oka az elváltozásnak!
 • Egyensúly és koordináció fejlesztése – Egy-egy sérülést követően az adott terület helyzetérzékelése (propriocepciója) romlik, amivel érdemes foglalkozni, ha szeretnénk minimalizálni az újrasérülés lehetőségét. Az egyensúly fejlesztése, esésmegelőzés pedig kiemelten fontos idősebbeknél a balesetek megelőzése érdekében!
 • Keringés-, légzés javítása – Az idegrendszerre, és általában az egész testre pozitív hatással vannak azok a gyakorlatok, ami a keringés, légzés javítását célozzák. Ezek már azonnal egy műtétet, sérülést követően kezdhetőek, akkor is, amikor még igen korlátozottak a lehetőségek.
 • Változtatások a hétköznapokban – A rendelőben kapott kezelés és gyakorlatok önmagában kevés a gyógyuláshoz, ehhez elengedhetetlen az együttműködésed! Elsősorban fontos, hogy a kapott „házi feladatokat” szorgalmasan végezd otthon egyedül is a megadott gyakorisággal. A gyakorlatok végzésén kívül azonban nagyon sok tényező van, ami befolyásolja  a mozgásszervi fájdalmakat, így ha tényleg meg akarsz szabadulni a panaszaidtól, egy-két dologra tudatosabban kell majd figyelned a hétköznapokban: például a folyadékbevitelre, táplálkozásodra, alvásodra, munkahelyeden kialakított helyedre és szokásaidra. Bár ez kevésbé része a gyógytorna alkalmaknak, a panaszaid szempontjából ugyanolyan fontosak, így nem szabad megfeledkezni róluk.

Mikor ajánlom a gyógytornát?

gyógytorna
 • ha ízületi- vagy gerincpanaszaid vannak
 • ha egy műtétet vagy sérülést követően szeretnél rendbejönni
 • ha nyaki eredetű fejfájással vagy fülzúgással küzdesz
 • ha szeretnéd biztonságosan elhagyni az eddigi mozgásszegény életmódodat
 • ha szeretnél egy szebb testtartást
 • ha aktívan élsz és szeretnéd megelőzni a sportsérüléseket

Még nem jártam gyógytornásznál. Mire készüljek?

Állapotfelmérés

Az első alkalom egy alapos mozgásszervi felméréssel kezdődik, aminek része az előzmények és jelenlegi panaszok áttekintése, testtartás- , és mozgásvizsgálat, majd ezalapján egy kezelési tervet állítunk fel. Már az első alkalommal lényeges, hogy a gyógyulás folyamatát elindítsuk, így az első alkalommal elkezdődik a kezelés. A kezeléseknek a része az otthoni házi feladat tanítása is, aminek betartása fontos része a terápiának! A kezelés, állapotfelmérés ideje nagyjából 50 perc.

Mit vigyek magammal?

 • orvosi papírokat, és amennyiben vannak, képalkotó felvételeket  (MRi, röntgen, CT)
 • kényelmes ruházatot (sportcipő első alkalommal nem szükséges)
 • fejlődni akarást, motivációt!

💻 www.profigyogytorna.hu
📧 profigyogytorna@gmail.com
📱 +36-30/831-3324

Miklós Eszter

Gyógytornász


Egészség és a home-office

Jelen helyzetben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Nem csak a COVID-19, vagy a téli időszakban gyakori megbetegedések elkerülése miatt. Az első hullámot követően nagyon…
Olvass bele
Online gyógytorna

Online gyógytorna

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember…
Olvass bele

Gerincsérv tünetei, kezelése

A gerincsérv (más néven porckorongsérv) egy olyan probléma, ami a gerincet felépítő egyes csigolyák között található porckorongot, illetve a környező szöveteket érinti. Elsősorban a 30-50…
Olvass bele

Kedves pácienseim!

Babavárás miatt jelentősen csökkentettem a rendelésemet, így 2021. november 1-jétől nem áll módomban új pácienseket vállalni. 2022. január 1-jétől pedig teljesen szünetel a rendelésem.

Azonban mindkét rendelőben bátran ajánlom kollégáimat, akikhez bátran fordulhatnak mozgásszervi panaszaikkal:

XII. kerületi rendelőben a PhysioGo Gyógytorna Rendelőben -

physiogo.hu

XI. kerületi rendelőben a 27 Sellő Mozgásszervi Rendelőben - 27sello.hu

Köszönöm a megértésüket!