Kövess a Facebookon!
Instagramon is megtalálsz!
+36 (30) 831-3324
profigyogytorna@gmail.com
XII. Déli pu.
XI. Újbuda
huen
2020. november 14.

Egészség és a home-office

Jelen helyzetben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Nem csak a COVID-19, vagy a téli időszakban gyakori megbetegedések elkerülése miatt. Az első hullámot követően nagyon sokan kerestek fel a rendelőben a home-office, és a mozgásszegényebb hétköznapok okozta panaszaikkal. Újra egy hasonló időszak következik sokunknak, ezért fontos, hogy tudatosan vágjunk bele!
  • Alakítsd ki a munkaterületedet ergonomikusan. Még ha megteheted is, ne a kanapéról vagy ágyból dolgozz! Ehhez tippeket ide kattintva olvashatsz.
  • Alakíts ki egy napi rutint, aminek fontos eleme legyen a rendszeres mozgás. A napi rutin a mentális jóléted szempontjából is fontos, és hatékonyabban is fogod eltölteni a munkaidődet. Legyen a rutin része a gyakori mozgás, a heti 3-5 alkalom intenzívebb mozgás legyen a cél, és emellett legalább naponta egyszer menj el sétálni, és, ha ülőmunkát végzel 1-2 óránként iktass be egy 5-10 perces átmozgató tornát. Ennek nem kell bonyolultnak lennie, már az is sokat számít, ha felállsz a székedből, veszel pár mély levegőt, nyújtózkodsz, sétálsz pár kört a lakásban.
  • Figyelj oda a vízfogyasztásodra, étkezésedre! A szokásos rutinok felborulásával nem mindig könnyű tartani az egészséges szokásainkat se, ezért most tudatosan kell odafigyelni, hogy ne csússzanak ki a kezeink közül. Mindig legyen melletted víz, a nap folyamán rendszeresen igyál! Igyekezz tartani a megszokott étkezéseidet, ne nassolással vidd be a napi energiádat. Ez sokkal fontosabb a mozgásszervi panaszaid szempontjából is, mint gondolnád!
  • Aludj rendszeresen és eleget! Ha az ember egész nap otthon van, könnyű elcsúszni az elalvással és keléssel is. Törekedj rá, hogy az eddig megszokott időben menj aludni most is, és úgy kelj fel, mint általában. A felbomlott alvási rendszer, kialvatlanság negatív hatással van a mentális egészségedre, koncentrációdra, nehezebb lesz tartani a mozgással, étkezéseddel kapcsolatos terveidet is.

Még ha Te nem is, a tested szereti a rendszert és a rutint, ami általában szépen kialakul a hétköznapokban. Ez a rutin most a legtöbb embernél felborul, ezért természetes, ha most nem érezzük a legjobban magunkat, nem tudjuk a legjobb formánkat hozni.

Ha szükségét érzed, ne félj segítséget kérni, akár barátoktól, családodtól, pszichológustól, vagy egyéb szakembertől!

Hozzám, mint gyógytornász, mozgásszervi panaszaiddal, kérdéseiddel fordulhatsz, akár online formában is. Részletekről kérdezni vagy időpontra jelentkezni itt vagy a profigyogytorna@gmail.com e-mail címen tudsz.

Maradj mozgásban! Maradj otthon!

💻 www.profigyogytorna.hu
📧 profigyogytorna@gmail.com
📱 +36-30/831-3324

Miklós Eszter

Gyógytornász

Egészség és a home-office

Jelen helyzetben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Nem csak a COVID-19, vagy a téli időszakban gyakori megbetegedések elkerülése miatt. Az első hullámot követően nagyon…
Olvass bele
Online gyógytorna

Online gyógytorna

A jelenlegi helyzetre tekintettel, határozatlan ideig online gyógytorna keretében tartom az óráimat. Ez a lehetőség most jelentős kedvezménnyel vehető igénybe! Amennyiben szeretnéd a gyakorlataidat szakember…
Olvass bele

Gerincsérv tünetei, kezelése

A gerincsérv (más néven porckorongsérv) egy olyan probléma, ami a gerincet felépítő egyes csigolyák között található porckorongot, illetve a környező szöveteket érinti. Elsősorban a 30-50…
Olvass bele

Kedves pácienseim!

Babavárás miatt jelentősen csökkentettem a rendelésemet, így 2021. november 1-jétől nem áll módomban új pácienseket vállalni. 2022. január 1-jétől pedig teljesen szünetel a rendelésem.

Azonban mindkét rendelőben bátran ajánlom kollégáimat, akikhez bátran fordulhatnak mozgásszervi panaszaikkal:

XII. kerületi rendelőben a PhysioGo Gyógytorna Rendelőben -

physiogo.hu

XI. kerületi rendelőben a 27 Sellő Mozgásszervi Rendelőben - 27sello.hu

Köszönöm a megértésüket!